toukokuu 2010

Valtion taidemuseon juhlavuosi 2010

Virpi Harju | ajankohtaista

Valtion taidemuseon perustamisesta tulee 1.9.2010 kuluneeksi 20 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi taidemuseo julkaisee juhlakirjan Valtion taidemuseo 20 vuotta. Siinä käsitellään Valtion taidemuseon syntyhistoriaa, toimintaa ja sen toimintaympäristössä tapahtuneita muutoksia ja ilmiöitä sekä visioidaan tulevaisuutta. Juhlakirja kertoo myös ajassa vaikuttaneista kulttuuripoliittisista näkemyksistä.
Kirjahanke toteutetaan pääasiassa Valtion taidemuseon eri toimintayksiköiden asiantuntijoiden yhteistyönä mutta kirjoittajiksi on kutsuttu myös ulkopuolisia asiantuntijoita. Hankkeesta vastaa erikoistutkija, dosentti Virpi Harju. Juhlakirjan julkistamistilaisuus on syyskuussa. Merkkivuosi näkyy yleisölle, alan asiantuntijoille ja henkilökunnalle järjestettävissä eri tilaisuuksissa. Se heijastuu myös museoiden näyttelytoiminnassa.

Teksti • Virpi Harju, erikoistutkija, Valtion taidemuseo