kesäkuu 2011

Pääkirjoitus 2/2011

Anna-Maria Wiljanen | 2/2011

Museokenttä elää vahvaa murrosta. Kulunutta kevättä voisikin ehkä parhaiten kuvata sanoilla tapahtumarikas ja keskustelua herättävä! Miten muutoksen keskellä pitäisi työskennellä? Bergenissä pidetyssä Arts and Audiences –konferenssissa osallistujat saivat äänestää organisaation onnistuneen työskentelyn kannalta kolme tärkeintä aspektia. Äänestystulosten mukaan museoiden pitäisi lopettaa keskinäinen kilpailu ja tehdä sensijaan enemmän yhteistyötä, osallistaa koko organisaatio yhteisten päämäärien taakse ja fokusoida taiteen kokonaisvaikutukseen! Lue lisää Anu Niemelän konferenssimietteistä Ajankohtaista -osiossa.

Vuoden teema, digitointi, jatkuu tässä numerossa, jossa kerrotaan Kansallinen Digitaalinen Kirjasto -hankkeen mahdollistamasta Valtion taidemuseon InDiKo -hankkeesta. Normaalia kattavammassa Ajankohtaista-osiossa Riikka Notkola kertoo pedagogisesta ajattelusta Kalifornian museoissa ja Anu Niemelä Bergenin Arts and Audiences -konferenssista. Lisäksi kerrotaan alueellisen taidemuseotoiminnan tavoitteista, kuvataiteen bibliografiasta, Kuvataiteen keskusarkistolle annetusta uudesta lahjoituksesta ja paljon, paljon muusta.

Lasuurin toimitusneuvostossa on tapahtunut muutoksia. Riitta Ojanperä on valittu ma. Keskusarkistonjohtajaksi Kuvataiteen keskusarkistoon. Toimitusneuvostossa jatkavat johtava konservaattori Kirsti Harva, vastaavana päätoimittajana ma. Kehitysjohtaja Eija Liukkonen ja päätoimittajana viestintäpäällikkö Anna-Maria Wiljanen.

Voit lähettää tuttuun tapaan ideoita ja ehdotuksia osoitteella lasuuri(at)fng.fi ja kommentoida artikkeleita ja blogeja!

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää sekä miellyttäviä lukuhetkiä!

Anna-Maria Wiljanen

päätoimittaja