joulukuu 2011

Uudenvuoden lupaus

Anna-Maria Wiljanen | blogit

Olen ollut virkavapaalla, tai oikeammin opintovapaalla, nyt 10 kuukautta. Ajattelin virkavapaani alussa että minulla olisi aikaa paitsi edistää tutkimustani roimasti eteenpäin, myös lukea kaikki taidehistorian tärkeimmät klassikot uudelleen, pitää päiväkirjaa tutkimukseni edistymisestä, siivota keittiön kaapit, perheen vaatekomerot sekä käydä läpi kaikki ne muuttolaatikot, jotka vielä odottavat lopullista paikkaansa (muutostahan on kulunut vasta 4,5 vuotta).  Oikeastaan tärkein aikomukseni tutkimuksen edistämisen ohella oli kuitenkin tutustua kotiseutuni ja koko Suomen näyttelyihin. Tutkimus on edistynyt ihan hyvin mutta tunnustettakoon että muut oheissuunnitelmani eivät ole onnistuneet odotusteni mukaisesti. Tarkastelin Museoliiton julkaisemaa näyttelykalenteria ensi vuoden  näyttelyistä – lista oli hengästyttävän runsas! Tästä sain idean uudenvuoden lupaukseen. Lupaan tutustua Suomen uskomattomaan taidenäyttelytarjontaan, ts. käydä niin monissa näyttelyissä kuin suinkin  mahdollista! Näyttelyistä voi ammentaa paitsi uusia näkökulmia niin työhön kuin tutkimukseenkin mutta niillä ja taiteella on myös suuri vaikutus ihmisen hyvinvointiin! Minkälainen maailma olisikaan jos jokainen aamulla herättyään katselisi taidetta jossakin muodossa vaikkapa 5 minuutin ajan!

Taiteellisen tunnelmallista joulua!

Teksti • Anna-Maria Wiljanen, viestintäpäällikkö, Valtion taidemuseo. Wiljanen valmistelee väitöskirjaa aiheesta Önningeby konstnärskoloni och de sociala nätverken.
Kuva • © Valtion taidemuseo/Kuvataiteen keskusarkisto/Henri Tuomi