kesäkuu 2013

Pääkirjoitus 1/2013

Anna-Maria Wiljanen | pääkirjoitus

Valtion taidemuseo elää muutosprosessin keskellä. Hallitusohjelman mukaan oikeudellinen asemamme muuttuu valtion virastosta julkisoikeudelliseksi säätiöksi  1.1.2014 lähtien. Muutoksen laajuudesta riippumatta on lähtökohtaisesti aina kyse samoista asioista eli siitä miten uudet asenteet ja toimintamallit ja uudenlainen ajattelutapa voidaan implementoida organisaatioon parhaalla mahdollisella tavalla.

Muutosjohtaminen ja toimiva muutosviestintä ovat tässä avainasemassa. Muutosviestinnässä ei päde muuten niin toimiva less is more vaan pikemminkin more is more! Viestinnän läpinäkyvyys ja henkilökunnan osallistaminen edesauttavat muutosprosessia.

Muutoksessa on aina suuri mahdollisuus! Uudenlaiset toimintatavat ja toimintojen vastuutus ja ehkä uudentyyppiset työtehtävät innostavat ja motivoivat parhaimmillaan henkilökuntaa ja sparraavat yhteisten tavoitteiden saavuttamisessa. Muutos toimiikin parhaimmillaan koko toiminnan kattavana piristysruiskeena!

Myös Lasuurin toimitusneuvoston kokoonpano muuttuu.  Eija Liukkonen jättää Valtion taidemuseon ja siirtyy erityisasiantuntijaksi Museovirastoon. Toimitusneuvostossa jatkavat edelleen Kirsti Harva, Riitta Ojanperä ja Anna-Maria Wiljanen. Lasuuri tulee uusiutumaan organisaatiouudistuksen myötä mutta sen tehtävä taidemuseoalan ammattilaisten verkkolehtenä, aktiivisena tiedonvälityskanavana ja keskustelufoorumina säilyy ennallaan!

Antoisia lukuhetkiä ja aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

Anna-Maria Wiljanen

Päätoimittaja

Viestintäpäällikkö, Valtion taidemuseo

 

Kommentoi