joulukuu 2013

Ledare 2/2013

Anna-Maria Wiljanen | resume på svenska

Årets sista Lasuuri och den sista vars utgivare är Statens konstmuseum (den nästa Lasuuri utges av Nationalgalleriet), bjuder på mycket intressant läsning. Den ger bland annat en inblick i hur den kommande organisationsförändringen kommer att påverka registrars arbete. Vi berättar också om det samarbete som konstmuseet Ateneum, Centralarkivet för bildkonst och Vallila Interiors har inlett. Av lästips kan nämnas en artikel om ledbelysning i museerna och en e-bok som handlar om Erkki Kurenniemis liv.

Förändringen berör också Lasuuris redaktionsråd. Jag har varit Lasuuris chefredaktör ända sedan den grundades. Nu är det dags att tacka för min del. Jag har börjat mitt arbete som verksamhetsledaren för UPM-Kymmenes Kulturstiftelse och lämnar således min post som Lasuuris chefredaktör. Kirsti Harva och Riitta Ojanperä fortsätter i redaktionsrådet.

Jag vill tacka alla läsare, skribenter och redaktionsrådet för de helt fantastiska fyra åren! Under åren har Lasuuri etablerat sig som en nätpublikation och visat att konstmuseiprofessionella minsann behöver ett eget informationsforum. Låt oss fortsätta det fina samarbetet!

Angenäma lässtunder och avkopplande väntan på julen!

Anna-Maria Wiljanen

Chefredaktör

 

Kommentoi