lasuuri

Arkisto a-ö

  • 7 kampanjer för konsten, Ars-utställningarna 1961-2006
  • Akseli Gallen-Kallelan ja Carl Dörnbergerin taiteilijaystävyys ja kirjeenvaihto
  • Alueellisen taidemuseotoiminnan päätavoitteet 2011-2013
  • Arkistokokoelmat Kansallisgalleriassa
  • Arts and Audiences -konferenssi Bergenissä 30.5.–1.6.2011
  • Arvoisa ”verkkokävijä”, Lasuurin lukija
  • Association of Art Historians 39.vuosikokous ja kirjamessut
  • Ateneum Galerie Muzei, 1914 -1916
  • Ateneumin taidemuseon, Kuvataiteen keskusarkiston ja Vallila Interiorin yhteistyöstä
  • Brittiläiseen taiteeseen tutustumassa: Tate Britainin uusi kokoelmanäyttely
  • Call for papers – The 10th Triannual Nordik Committee for Art History Conference NORDIK 2012
  • Carl-Johan af Forsellesin arkisto lahjoitettu Kuvataiteen keskusarkistolle
  • Constantin Grünbergin valokuvaperintöä Kuvataiteen keskusarkistolle
  • Editorial 1/2010
  • Editorial 1/2011
  • Editorial 2/2010
  • Editorial 3/2010
  • Editorial 3/2011
  • Eero Järnefeltin tuotanto kartoitettu
  • Encouraging Collections Mobility – A Way Forward for Museums in Europe
  • Ennakkotiedotus: IX European Registrars Conference 2014 (ERC2014)
  • EU-hanke Kokoelmien liikkuvuudelle kaksivuotinen rahoitus
  • Goodbye, goodbye it’s time to go…
  • Guidelines for Selecting Solid-State Lighting for Museums
  • Hei, me verkostoidutaan!
  • Ihan epäNormaalia – Vammaisuuden historia Suomessa
  • Iloisenkirjava tilkkutäkki
  • Imagined Worlds – Call for papers
  • Imagining Spaces/Places konferenssi 24. -26.8.2011
  • Indikoa Valtion taidemuseossa
  • Iso, paksu ja punakantinen
  • Isolokin jäljillä – katsaus digitointihankkeeseen
  • Jaakko Hintikka merkityksen merkitystä etsimässä
  • Johdanto kuvataiteen dokumentointia koskeviin selvityksiin
  • Johdatus teemanumeroon – Kuvataiteen dokumentointia ja arkistointia
  • Kansallisen digitaalisen kirjaston KDK-hanke näkyy tälläkin kerralla valtion taidemuseon paperikonservoinnissa
  • Katoavan taiteen dokumentoiminen – Performatiivista toimintaa
  • Katsomisen tavat ja esittämisen käytäntö
  • Katsotaan peiliin ja ympärille…
  • Kehyksestä kesän kynnyksellä
  • Keskustellaan, keskustellaan – ja vielä kerran…
  • Kohtaamisia
  • Kokoelmatoiminnan vaikuttavuutta arvioiva tutkimustrilogia on valmistunut!
  • Konservoinnin hyvä syksy
  • Kuinka puitteet kokonaisvaltaiselle museokäynnille luodaan?
  • Kuinka tehdä taidehistoriaa?
  • Kuka pelkää verkkojulkaisuja?
  • Kulttuuria kaikille -palvelu muuttaa Kaapelitehtaalle
  • Kulttuurin rakentaja – Valtion taidemuseo 1990-2010
  • Kunnallinen yhteistyö ja kuntien toimijoiden erilaisuus – Yhdessä vahvempia ja kattavampia
  • Kuraattorien haastattelut kansissa
  • Kuvataiteen bibliografia virtuaalikansissa
  • Kuvataiteen dokumentointi – kysymyksiä asiantuntijoille
  • Kuvataiteen keskusarkisto
  • Kuvataiteen keskusarkisto on julkaissut verkkosivut ja e-kirjan Erkki Kurenniemestä
  • Ledare 1/2010
  • Ledare 1/2011
  • Ledare 2/2010
  • Ledare 2/2011
  • Ledare 2/2013
  • Ledare 3/2010
  • Ledare 3/2011
  • Lähikuvassa audiovisuaalisen viestinnän opiskelija Minttu Juvonen
  • Media-arkistoinnin haasteet
  • Merkittäviä kuvalahjoituksia keskusarkistolle
  • Mietteitä asiakokonaisuudesta’ kokoelmakeskus’
  • Millä tavoin museot voivat osallistaa yleisöjään?
  • Modernin taidekaupan kehykset
  • Muisto. Taiteilijakirjeitä, arkistoja ja kokoelmia
  • Museo 2015 – Yhteistyöllä kohti uutta yhtenäistä kokoelmahallinnan arkkitehtuuria.
  • Museoalalla kaivataan nyt vilkasta keskustelua
  • Museoalan Teemapäivillä keskusteltiin kulttuuriperinnön avoimuudesta
  • Museoammattilaisen huvittelua
  • Museoilmastossa
  • Museoissa tutkitaan?
  • Museonjohtajan mietteitä kuratoinnista
  • Museotutkijoita on paljon!
  • Museotyön historia on muistitiedon varassa
  • Nordic Committee for Art History uusi komitea
  • NORDIK 2012 -konferenssin Call for Session proposals
  • NORDIK 2015 – Call for Session Proposals
  • Nykytaiteen konservoinnista
  • Näyttelyntekijöiden suusta
  • Onko taide pyhää ja saavuttamatonta?
  • Pastelliseminaari konservaattoreille
  • Pedagoginen ajattelu muovaa Kalifornian museoita
  • Peltipurkkilonkeroita ja lehmänhäntäjuttuja – kävijöiden kokemuksia ARS 11 -näyttelystä
  • Perspektiiviä toimintakertomuksiin
  • Picasso-aiheisen tiedon lähteellä
  • Picasson kiertonäyttely konservoinnin näkökulmasta
  • Pohjoismaisessa yhteistyössä on voimaa!
  • Pääkirjoitus 1/2010
  • Pääkirjoitus 1/2011
  • Pääkirjoitus 1/2012
  • Pääkirjoitus 1/2013
  • Pääkirjoitus 2/2010
  • Pääkirjoitus 2/2011
  • Pääkirjoitus 2/2012
  • Pääkirjoitus 2/2013
  • Pääkirjoitus 3/2010
  • Pääkirjoitus 3/2011
  • Queer-katse taidemuseoihin
  • Registraattorit ja muutos
  • Ripustuksen historiaa
  • Ruoho on vihreää aidan toisella puolella – tehtäväkierto museoalalla
  • Selvitys taidemuseoiden korkeakouluharjoittelijoista
  • Sosiaalinen media ja Teemapäivät 2012
  • Sulle salaisuuden kertoa mä voisin. Seminaari julkisuudesta ja tietosuojasta muistiorganisaatioille 28.1.2011
  • Suomen kuvataiteen bibliografia verkkopalveluna
  • Suomen Museohistoria julkaistiin keväällä
  • Syventävät yleisötutkimukset museokävijöiden ja taidemuseoammattilaisten viestinvälittäjinä
  • Taide meille ja heti!
  • Taidehistorioitsijana designin maailmassa-mietteitä WDC-vuodesta
  • Taidemuseoalan eri professiot
  • Taidemuseoalan eri professiot
  • Taidemuseoalan eri professiot
  • Taidemuseoalan eri professiot
  • Taidemuseoalan Teemapäivät 11.- 12.2.2010
  • Taideteosten luettelointiohje
  • Taiteen voimaannuttava vaikutus – vuosi vieraissa
  • Taiteilija työssään -projektin kuvaajan Ali Lachebin haastattelu
  • Tapoja esittää taidetta
  • Teemapäivät 10 vuotta (2003-2012)
  • Teemapäivät 15.-17.2.2012 – varaa paikkasi nyt!
  • Teemapäivät 20.-21.1.2011!
  • Teemapäivät 2012 sosiaalisessa mediassa
  • The Registration for the NORDIK 2012 conference is now open
  • Tilan rooli taidenäyttelyssä. Tutkielma näyttelyarkkitehtuurin merkityksestä.
  • Toimitusneuvoston uusi jäsen Riitta Ojanperä
  • Toimitusneuvoston uusi jäsen-Eija Liukkonen
  • Toista tietä Roomaan eli lisää digijulkaisemisesta
  • Tulevia seminaareja ja konferensseja
  • Tulivuoret ja taidekuljetukset
  • Tutkija haluaa luonnon rauhaan…vai?
  • Tutkijakammion perukoilta
  • Tuulahduksia museoalan viestintäkonferenssista
  • Töihinpaluun euforiaa…
  • Uudenvuoden lupaus
  • Uusi aika koittaa myös Kulttuuria kaikille -palvelulle
  • Uusia aineistoja taidehistoriallisissa asiakirja‑arkistoissa
  • Uusia haasteita kohti
  • Valokuva-arkistojen historiasta ja nykyisyydestä
  • Valokuvan vanha stara
  • Valokuvat Ateneumin teosripustushistorian lähteinä
  • Valtion taidemuseon juhlavuosi 2010
  • Valtion taidemuseon konservointiosastolla tehdään opinnäytetöitä
  • Valtion taidemuseon uusi kokoelmastrategia ja -politiikka
  • Videoiden esittämisestä, katsomisesta ja näkemisestä
  • Vielä kerran Pablo
  • Vähän lipsuu arkkitehtuurin puolellekin
  • Yhdessä eteenpäin!
  • Yleisöjen ja taidemuseoiden parhaaksi
  • ”Voi kun joskus ei osaa olla iloinen vaikka asiat on hyvin”